Prísady
Keksíkový základ:
250g Oreo sušienok
80g roztopeného masla
Krém s bielou čokoládou
200g bielej čokolády
60g šľahačky
500g mascarpone
16g práškového cukru
10g vanilkového extraktu
250ml 33% smotany na šľahanie
120g Oreo sušienok
Poleva
1 Mliečna Milka čokoláda
Postup
Oreo sušienky rozdrvíme v ručnom mixéri a následne pridáme roztopené maslo. Poriadne spolu premiešame a zmes vtlačíme na dno pripravenej tortovej formy a dáme na chvíľu zachladiť do chladničky.
Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu spolu so šľahačkou a následne necháme trochu vychladnúť. V miske si mixérom vymiešame Mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Do tejto zmesi prilejem bielu čokoládu a opäť dobre premiešame.
V druhej miske si vymiešame smotanu na šľahanie do tuha a postupne primiešavame do pripraveného krému. Nakoniec pridáme Oreo sušienky, ktoré sú podrvené na menšie kúsky.
Pripravený krém si vylejeme do tortovej formy a dáme zachladiť do chladničky.
Vo vodnom kúpeli si opäť roztopíme čokoládu, tentoraz mliečnu a necháme trošku vychladnúť pred tým, ako ju nalejeme na krém.
Takto hotovú tortu dáme aspoň na 4 hodiny zatuhnúť do chladničky a máme hotovo. Dobrú chuť! :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára