sobota 31. decembra 2022

Cheesecake s bielou čokoládou a čučoriedkami

 


Prísady


Základ

200g keksíkov (ja som použila bezlepkové)
100g masla

Náplň

  • 250g kešu orieškov
  • 200g bielej čokolády
  • 500g mascarpone
  • 150g krištáľového cukru (môžete dať aj menej podľa chuti samozrejme :))
  • 100g kokosového mlieka/krému (ja som použila malé v plechovke, ktoré malo konzistenciu ako salko, nie klasické kokosové mlieko v krabici)
Ja som dnu ešte dala čučoriedky, aby som zmiernila sladkosť :)

Vrch

  • 100g bielej čokolády
  • Čučoriedky

Postup

Základ

Vložte sušienky do kuchynského robota/mixéra a mixujte, kým sa nerozdrvia, ale nie príliš jemne.
V malom hrnci nad varnou doskou roztopte maslo/margarín bez mliečnych výrobkov.
Do misky vysypte rozdrvené sušienky a zalejte rozpusteným maslom a miešajte, kým nezískate mokrý piesok tak, aby držal svoj tvar.
Zmes natlačte do vystlanej tortovej formy a dbajte na to, aby ste ju zhutnili lyžicou alebo čistými rukami. Čím je kompaktnejšia, tým je menšia pravdepodobnosť, že sa bude drobiť. Počas prípravy plnky vložte do mrazničky.

Náplň

Vložte bielu čokoládu do žiaruvzdornej misky. Naplňte malý hrniec do 1/4 vodou a položte nad varnú dosku na nízky/stredný ohrev. Položte misku na vrch, aby ste vytvorili vaňu. Rozpustite čokoládu.
Kešu oriešky sceďte vo vode a vložte ich do kuchynského robota/mixéra a rozmixujte. Následne ich vložte do misky spolu s mascarpone, cukrom, kokosovým mliekom a rozpustenou bielou čokoládou. Šľahajte pri vysokej rýchlosti asi 5 minút, kým hmota nebude hladká. V prípade potreby pridajte ešte trochu kokosovej smotany. Najlepšie je použiť vysokorýchlostný mixér, ak je to možné, pretože zmes je dosť hustá a chcete, aby bola čo najhladšia. Možno budete musieť zastaviť mixér a niekoľkokrát zoškrabať boky, aby ste sa uistili, že je všetko začlenené.
Následne primiešajte čučoriedky.
Nalejte tvarohovú plnku na keksíky a vyrovnajte pomocou odsadenej stierky alebo lyžice.
Cheesecake vložte do chladničky stuhnúť. Pred vybratím z tortovej formy nechajte cheesecake úplne stuhnúť. Bude to trvať asi 4-6 hodín (ja nechám stuhnúť cez noc). Cheesecake si môžete vychutnať tak, ako je, a skončiť tu...alebo ozdobiť ešte čokoládou. 

Vrch

Vložte bielu čokoládu do žiaruvzdornej misky. Naplňte malý hrniec do 1/4 vodou a položte nad varnú dosku na nízky/stredný ohrev. Položte misku na vrch, aby ste vytvorili vaňu. Rozpustite čokoládu.
Nalejte rozpustenú bielu čokoládu na vrch tvarohového koláča, rýchlo ju rozotrite, pretože teplo z rozpustenej čokolády by mohlo roztopiť vrch tvarohového koláča.
Nakoniec ozdobe učoriedkami. Dobrú chuť :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára