sobota 23. januára 2021

Bezlepková tvarohovo - čokoládová torta s ovocím

 

Prísady

Čokoládový korpus:

100 g krupicového cukru
100 g masla
200 g čokolády na varenie (aspoň 52%)
4 vajíčka
3 lyžice múky (ja som použila Cake mix - bezlepkovú piškótovú zmes)

Tvarohový krém

250g mascarpone
250g jemného tvarohu
100ml smotany na šľahanie (33%)
1 vanilkový cukor
3 PL práškového cukru (dávajte podľa toho, ako moc sladké koláče máte radi)

Poleva

1 balík mrazeného ovocia
2 balíčky červeného tortového želé

Postup

Vyhrejte si rúru na 180°C. Vo väčšej miske rozpustíme krupicový cukor a maslo vo vodnom kúpeli. Miešame a keď je zmes už skoro roztopená, tak pridáme aj nalámanú čokoládu a takto necháme za občasného miešania rozpustiť. Potom misku zložíme z vodného kúpeľa a vložíme na chvíľu do hrnca so studenou vodou, aby sa zmes vychladila. Keď je zmes vychladnutá, tak do nej metličkou prišľahávame celé vajíčka, pekne jedno po druhom. Vajcia musia mať izbovú teplotu, aby sa nezrazili. Potom po lyžiciach primiešavajte hladkú múku a miešajte dovtedy, kým cesto nie je krásne vláčne, hladké a voňavé. 
Tortovú formu si vysteľte papierom na pečenie a vlejte pripravené cesto. Pekne rozotrite až ku krajom, aby bolo krásne zarovnané a pár krát buchnite formou o pracovnú dosku, aby sa uvoľnili vzduchové bublinky. Vložte do rúry a pečte približne 20 minút. Cesto je hotové vtedy, keď je pri krajoch už jemne popukané, ale stred ostáva krásne mäkkučký. Ak je cesto ešte dosť surové, kľudne ešte pečtetých 5-10 minút. Takto upečený korpus nechajte vychladnúť.

Mascarpone, tvaroh, práškový cukor a vanilkový cukor vymiešame na nízkych otáčkach dohladka, aby sa krém nezrazil. Prilejeme 100ml smotany na šľahanie a opatrne pridávame otáčky. Keď je krém akurátne tuhý, vložíme do chladničky, aby stuhol.

Pripravíme si červené tortové želé podľa návodu na balíčku a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu. Rozmrazené ovocie poukladáme na tortu a zalejeme vlažným želé. Uložíme ešte na hodinu do chladničky. Potom už len servírujete, dobrú chuť! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára